Kategoriarkiv: Högtider med mera

Årets sista dag

Det är en grå dag, det är nio grader varmt. Allt blir blött och lerig men jag gläds åt att den hemska isen tinar bort.

Ännu finns isfläckar har och var.

Ännu finns isfläckar här och var.

Berit och jag springer träningsrundan för att se hur det ser. Vi räknar till fem isiga ställen, men det är inte värre än att vi kommer kunna träna. Äntligen!

En av de isiga partierna.

En av de isiga partierna.

Inte blev jag ren efter vår runda.

Inte blev jag ren efter vår runda.

Inte Berit heller men vad gör väl det när vi kan träna. Hellre grusiga golv inne än hundar som inte får komma ut och träna.

Inte Berit heller men vad gör väl det när vi kan träna. Hellre grusiga golv inne än hundar som inte får komma ut och träna.

Jag undrar vad som hänt med vädret. På dagen når termometern upp till 10 grader. Något måste vara fel, är det vi människor som orsakat detta med alla våra utsläpp?

Små krokusar börjar gro. De röda skotten är pioner.

Små snödroppar börjar gro. De röda skotten är pioner.

Klara de sig när det fryser på igen?

Klara de sig när det fryser på igen?

blogg20161231_23

På komposten blommar ännu penséer från sommarens blomkrukor.

På komposten blommar ännu penséer från sommarens blomkrukor.

Isen försvinner allt mer och byts ut till lera allt efter att dagen går.

Det är en lyx när det är vitt och fryset. Inga lortiga hundar som måste torkas av och trots det är hela golvet fullt av grus. Ändå njuter jag nu av barmarken. Isen det här året har fått mig att tappa tron på någon riktigt vinter här nere.

Det är en lyx när det är vitt och fruset. Inga lortiga hundar som måste torkas av och trots det är hela golvet fullt av grus. Ändå njuter jag nu av barmarken. Isen det här året har fått mig att tappa tron på att någon riktigt vinter längre är möjlig här nere.

Vovvarna njuter i rasthagen. De älskar den och hittar nya saker att roa sig med varje dag.

Athalia.

Athalia.

Den gamla stenmuren är alltid kul, det verkar alltid dölja sig något spännande under stenarna.

Den gamla stenmuren är alltid kul, det verkar alltid dölja sig något spännande under stenarna.

blogg20161231_10

blogg20161231_11

blogg20161231_12

blogg20161231_14

Hej Martin!

Hej Martin!

Martin och Maggan.

Martin och Maggan.

Trots att dagen varit grå, gör 2016 ett sista ryck och bjuder på en vacker skymning.

blogg20161231_25

blogg20161231_28

blogg20161231_27

blogg20161231_26

Så när 2016 års sista ljus lämnat oss kommer vovvarna och jag äntligen iväg på vår första träningsrunda på mycket länge. Vovvarna är överlyckliga, starten är mer eller mindre hysterisk. Jag är svettig innan vi kommit iväg. De lugnar ner sig ganska fort för 9 grader varmt och tung lera är inte optimala träningsförhållande, men så mycket bättre än ingen runda alls.

blogg20161231_29

Så efter en ganska bra dag hoppas jag nu att Athalia och Martin inte ska vara rädda för fyrverkerierna. Jag håller mig hemma och har dem under uppsikt. Det brukar inte smälla särskilt mycket här och ingen av de andra hundarna är rädd, men man vet aldrig.

Så sist men inte minst;

GOTT NYTT ÅR!

God Jul!

God Jul från oss alla till er alla. Vi hoppas att ni har haft en härlig dag oavsett hur ni firat.

Vovvarna firade på sitt sätt. Naturligtvis innebar det julklappar. Berit fick en springrunda med mig. Då passade hon på att tjuvkika på julklapparna. Jag tror nästan hon skvallrade för de andra.  De var väldigt förväntansfulla inför kvällens klapputdelning.

Julafton var en vacker dag. Mycket blåsig men mycket solig.

Julafton var en vacker dag. Mycket blåsig men mycket solig.

Vi sprang mellan de stora timmerhögarna.

Vi sprang mellan de stora timmerhögarna.

Suddig bild men stormen hade lyckats få ett träd att falla över vägen.

Suddig bild men stormen hade lyckats få ett träd att falla över vägen.

Det är långt ifrån träningsbart än. Det är så halt att du halkar trots att du står still. De stackars vovvarna har drattat omkull fler gånger.

Det är långt ifrån träningsbart än. Det är så halt att du halkar trots att du står still. De stackars vovvarna har drattat omkull fler gånger.

Nja jag vet inte om jag tycker att tomten riktigt uppfyllde min julönskan. Inte alls kul med denna hemska is. Det är fruktansvärt halt, jag tror knappt jag kan minnas att det varit så här halt i hundgårdarna.

Jag tycker inte att tomten riktigt uppfyllde min julönskan. Inte alls kul med denna hemska is. Det är fruktansvärt halt, jag tror knappt jag kan minnas att det varit så här halt i hundgårdarna.

Vovvarna fick förstås vara ute i hagen. Där är det relativt isfritt. Athalia roffar åt sig ett gammalt märgben och jag tycker Martin ser besviken ut. Det är valparnas första jul och de har inte förstått det här med julklappar......än.

Vovvarna fick förstås vara ute i hagen. Där är det relativt isfritt. Athalia roffar åt sig ett gammalt märgben och jag tycker Martin ser besviken ut. Det är valparnas första jul och de har inte förstått det här med julklappar……än.

Bara mitt!

Bara mitt!

För så var det äntligen dags!

Så var det äntligen dags!

Hur långsam kan jag vara verkar Io och Maggan tycka.

Hur långsam kan jag vara verkar Io och Maggan tycka.

Lycka!

Lycka!

Jag tror valparna är ganska nöjda med sin först julafton.

Jag tror valparna är ganska nöjda med sin först julafton.

 

God Jul!

Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig julafton. Här kommer min i bilder. Den blev inte som jag tänkt mig.

blogg20151224_1

blogg20151224_2

blogg20151224_3

Det är en fantastiskt vacker morgon. De har lovat regn redan tidig eftermiddag, men morgonen är strålande. Tyvärr tycker jag att Melos är ovanligt trött. Han har gått med på träning och är fortfarande, trots att han fyller tolv i mars nästa år, en av de bästa. Kanske har han gått för hårt. Han är glad och äter men betydligt lugnare än han brukar. Han får komma in och planerat julfirande ställs in.

blogg20151224_4

blogg20151224_5

Melos får massage och stretching men jag hittar ingen särskilt. Han får på sig sitt back-on-tracktäcke för att värma eventuellt stela muskler. Han hoppar inte upp på kojtaket men hoppar och springer annars som vanligt. Mitt julfirande får bli vovvarnas julfirande. De får vara ute i rasthagen precis hela dagen. Även efter att mörkret fallit. Det är en strålande dag så det gör mig faktiskt inget att vara ute precis hela dagen. Faktum är att jag föredrar att vara ute en sån här dag mot att sitta inne.

blogg20151224_6

Vovvarna älskar att vara utr i hagen. Den är stor och det finns massor de kan hitta på där.

blogg20151224_7

blogg20151224_8

Pepsi trivs lika bra som de andra i rasthagen. Hon finner sig allt mer och mer tillrätta här.

blogg20151224_9

Visst är det lite tråkigt att vara ensam på julafton men det är också skönt att bara hänga med hundarna, att slippa flänga. De gångna veckorna har varit mycket intensiva. Vovvarna är överlyckliga över att vara ute med mig i hagen hela dagen. De visar verkligen sin tacksamhet med lyckliga ögon och svansar samt leriga pussar och kramar. Det är en sån fantastiskt dag, ljuset är magiskt. Något regn ser vi inte skymten av. Himlen är blå och molnfri.

blogg20151224_10

blogg20151224_11

blogg20151224_12

blogg20151224_13

blogg20151224_14

blogg20151224_15

blogg20151224_16

Även om solen inte orkar upp ovanför trädkronorna gör den sitt bästa idag. Ljuset är så vackert när det silas mellan granarna. När solen går ner är det som himlen brinner där bakom träden.

blogg20151224_19

Skymningen är också vacker med en himmel i flera nyanser av blått. Månen är på väg upp bakom träden så det blir aldrig riktigt mörkt.

blogg20151224_17

Julafton till ära tänder jag en marschall utomhus.

blogg20151224_18

Med liten fantasi skulle den lågan kunna vara en tomte och det är det närmaste en tomte jag kom idag.

blogg20151224_20

Sakta stiger månen upp bakom träden, en efter en tänds stjärnorna. Det är en stjärna ni skymtar längst upp i högra hörnet. Det är konstigt jag ser aldrig när stjärnorna tänds men plötsligt finns de bara där och bildar stjärnbilder. Månskenet är så starkt att ingen lampa behövs, skuggor bildas och det är härligt att vara ute i den svala luften. Till slut när det börjar nypa i fingrarna får jag ge upp. Vovvarna får sina julklappar och jag går in och tänder levande ljus i hela huset. Melos får förstås också komma med in. Jag hoppas att det inte är någon fara med honom. Han verkar nöjd över att vara inne. Han försöker hitta godsaker på bänkarna. Han bäddar bland soffans kuddar och i sängarna.

Det blev en lite annorlunda julafton men trots allt en väldigt bra och vacker dag. Regnet har fortfarande inte kommit, ute lyser månen upp julnatten.

GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!

Första advent

blogg20151129_1

Jag är inte mycket för julpynt och julfirande men jag gillar att få tända adventsstjärnorna. Det lyser upp den här mörka årstiden. Det är fint att se alla ljus i fönstren.

blogg20151129_

Tända ljus gör jag i princip varje kväll så här års. Jag tycker om min adventsljusstake så den åker fram varje år.

blogg20151129_4

Hoppas ni har haft en härlig första advent. Här har det varit grått och regnigt. Dagens avslutades med en härlig runda med duktiga vovvar.

blogg20151129_3

Midsommarafton

Midsommarafton går som i ett töcken. Jag är egentligen bortbjuden men kan inte, orkar inte gå. Tankarna är på annat håll. Hundarna får en riktig midsommarafton istället med blommor och extra gott att äta. De får dessutom klorna klippta de som behöver och blir borstade, de som fäller.

Fina midsommarblommor här midsommar till.

Fina midsommarblommor hör midsommar till.

Traditionsenligt får vovvarna ett par buketter. Inte till prydnad utan för att leka med.

Traditionsenligt får vovvarna ett par buketter. Inte till prydnad utan för att leka med. Ola når upp bara genom att stå på bakbenen. Nea som är kort i rocken måste hoppa för att nå buketten.

Att hon är minst hindrar henne inte.

Att hon är minst hindrar henne inte.

blogg20150619_4

blogg20150619_5

blogg20150619_6

Vill Nea ha någonting ser hon till att få det. Hon må vara liten men hon är smart och mycket målmedveten.

Vill Nea ha någonting ser hon till att få det. Hon må vara liten, men hon är mycket smart och mycket målmedveten.

Så då var blommorna Neas.

Så då var blommorna Neas.

Ola är inte dummare än att utnyttja situationen. De gånger han lyckas sno något framför näsan på Nea är han lika mallig som Nea blir uppretad.

Ola är inte dummare än att utnyttja situationen. De gånger han lyckas sno något framför näsan på Nea är han lika mallig som Nea blir uppretad. Det hela är mest en lek som de älskar. De har otroligt roligt tillsammans de här två syskonen.

Det blir förstås flera buketter.

Det blir förstås flera buketter.

Alla är lika uppskattade.

Alla är lika uppskattade.

Britta som firar sin första midsommar här fattar snabbt poängen.

Britta som firar sin första midsommar här fattar snabbt poängen.

På kvällen behöver jag skingra tankarna. Jag tar en trailrunda med Berit. Jag springer över den vackra gamla torvmossen. Det är inte alldeles lätt för vare sig mig eller Berit först. Men snart får vi in steget. Jag lär mig att jag måste kommendera Berit höger/vänster runt buskar, stammar och stenar. Hon lär sig snabbt att blixtsnabbt klippa kommandona. Det är skönt att behöva koncentrera sig på annat en kort stund.

På kvällen behöver jag skingra tankarna. Jag tar en trailrunda med Berit. Jag springer över den vackra gamla torvmossen. Det är inte alldeles lätt för vare sig mig eller Berit först. Men snart får vi in steget båda två. Jag lär mig att jag blixtsnabbt måste kommendera Berit höger/vänster runt buskar, stammar och stenar. Hon lär sig snabbt att lika blixtsnabbt klippa kommandona. Det är skönt att behöva koncentrera sig på annat en kort stund.

Fina duktiga snälla Berit. Efter rundan framför kaprifolen. Då IPhonen inte alltid är bästa kameran leker jag med ett filter i photoshop.

Fina duktiga snälla Berit. Efter rundan framför kaprifolen. Då IPhonen inte alltid är bästa kameran leker jag med ett filter i photoshop. Under omståndigheterna blev nog midsommar så bra som den kunde bli. Vi slapp också regnet och fick istället ett par korta glimtar sol. Först till kvällen kom skurarna.