Höst….eller?

blogg20150902_1

Äntligen börjar det likna höst. Idag har regnet vräkt ner hela dagen. En hård vind piskar. Det är inget väder att vara ute i. När jag kommer hem från jobbet är jag dessutom trött och har huvudvärk. Det är inget att fundera på. Det enda alternativet är att dra på sig galonstället och gå ut till vovvarna. Hade jag inte haft vovvarna hade jag säkert kilat in och inte stuckit näsan utanför dörren förrän nästa dag. Jag ska inte säga att vovvarna gillar det här vädret men de vill ändå ut i hagen. Ganska snart är jag tacksam över att komma ut. Det är skönt att pyssla om vovvarna i sin takt. Det tar inte särskilt lång tid innan huvudvärken släpper och tröttheten ger med sig. Det känns att jag verkligen behöver frisk luft efter en hel dag instängd på ett kontor. Detta dessutom i kombination med lång resa i kvalmig, fullsatt och illaluktande buss. Så det blir flera timmar ute i regnet innan jag tar mig inomhus. Piggare, gladare, utan huvudvärk och framförallt tacksam. Tacksam över att tvingas ut när jag annars inte hade gått ut. Jag förstår att människor som har hund generellt är friskare än andra människor. Hundägare måste ut och röra på sig oavsett väder. Vi mår bra av att komma ut i friska luften. Så är förstås också den mentala biten ett stort lyft för de som har hund. Förmodligen är den senare den största anledningen till att hundägare mår bättre än många andra.

Den hårda vinden och regnet får många blommar att böja sig.

Många blommor tvingas böja sig för den hårda vinden och regnet. (Visst är min bil tillbaka också. Äldre och lite skruttigare än lånebilen men betydligt piggare och roligare att köra med sin starkare motor.)

Blåst, blåst och regn, regn

Blåst, blåst och regn, regn.

Fuchsian är översållad av blommor men nu är det många som tvingas till marken.

Fuchsian är översållad av blommor men nu är det många som tvingas till marken.

Min fina lilla ros har böjt sig för vinden.

Min fina lilla ros har böjt sig för vinden och regnet.

Alla små söta humlor som är så trötta så här års. De orkar inte flyga längre utan sitter kvar på blommorna dygnet runt.

Alla små söta humlor som är så trötta så här års. De orkar inte flyga längre utan sitter kvar på blommorna dygnet runt.

Härliga höst. Bara temperaturen kan sjunka till hundträningstemperatur nu, det vill säga 10 grader eller lägre.

Härliga höst, du är så välkommen! Bara temperaturen kan sjunka till hundträningstemperatur nu, det vill säga 10 grader eller lägre. Sannolikt är det väl knappast höst här än enligt SMHIs definition.

Blöt liten Birgit. Nu börja hennes päls sakta växa ut och hon får tillbaka sin mörkt röda färg.

Blöt liten Birgit. Nu börja hennes päls sakta växa ut och hon får tillbaka sin mörkt röda färg.

Alla bilderna idag fick bli med IPhonen eftersom jag inte iddes klä av mig alla regnkläder för att gå in och hämta ”storkameran”.