Mörker

November den mörkaste av årets månader. Veckodagarna levs i mörker. Mörkt när jag lämnar hemmet och mörkt när jag kommer hem. Pannlampan är en nödvändig följeslagare.

Så här ser det ut när jag går hemma om kvällarna nu. Världen sträcker sig

Så här ser det ut när jag går hemma om kvällarna nu. Världen utanför pannlampans sken är täckt i kompakt mörker.

Visst finns det ljusglimtar också. Även om du kör som i en tunnel skapad av pannlampans ljus är hundkörningen dagens höjdpunkt. Tänk att vovvarna och jag tycker det är lika roligt varje gång. Det är fascinerade och kanske få förunnat att ha ett intresse som skänker sådan glädje. Dessutom är det nog betydligt nyttigare med frisk luft än att spendera kvällen i soffan.

blogg20151103_2

blogg20151103_1

Nu är det mörkt ute på landet. De kvällarna månen lyser och stjärnorna glimmar över dig på himlavalvet är världen slående vacker. Tänk, i staden kan det vara svårt att se alla stjärnor då stadens ljus får deras glans att bli så mycket svagare.