Bättre väder

Idag är det betydligt bättre väder. Projektet blir att klippa gräsmattan. Det är bland det värsta jag vet att göra. Det kryper i kroppen, det tar några timmar att bli klar och det känns som en evighet. Även om det inte blir bra så blir det betydligt bättre än innan.

blogg20160619_4

blogg20160619_5

Som ni ser är det ingen riktig gräsmattan utan en ”grönmatta”. Det är väldigt mycket klöver, tusenskönor, smörblommor och allra mest maskrosor som frodas där. Det syns lite mindre av dem efter klippning.

Berit och jag tar en liten springrunda på kvällen. Jag blir alltid lika glad av Berits entusiasm. Hon är väldigt ivrig att komma ut. Väl iväg spetsar hon öronen och drar på framåt. En liten fågel på vägen framför räcker för att hon ska öka farten. Även fjärilar och trollsländor kan pigga upp Berit lite extra.  Lyckan är när vi får se stora fåglar, harar eller rådjur. De kan få Berit att dra på riktigt ordentligt. Hemma igen ska Berit ha sin ”efter-spring-godis”. Den glömmer hon inte. Den väntar hon på här på bilderna. Syns det att hon tycker att jag sölar alldeles för mycket.