Hunden som skäms: myt eller sanning?

blogg20170121

Jag borde verkligen försöka lära mig av hundarna. De har lärt mig så mycket men jag är verkligen hopplöst okunnig och obegåvad i jämförelse med dem.

Texten på bilden kommer från boken Hunden som skäms: myt eller sanning? av Per Jensen. Alla hundägare borde läsa den. Igenkänningsfaktorn är hög. Dessutom är Per begåvad med att kunna betrakta och beskriva hundar både ur ett rent vetenskapligt perspektiv, men även på ett sätt som inte kan bevisas vetenskapligt. Saker som de flesta av oss hundägare redan sett. Saker som du kanske redan blivit idiotförklarat när du berättat för en annan person. Du kommer säkert också bli överraskad av mycket som står i boken. Du kommer garanterat ifrågasätta varför människan alltid satt sig på en piedestal som den mest fullkomliga skapelsen på jorden. Det här är faktiskt en av de bättre och trevligaste hundböcker jag läst.